A double story Victorian terrace which suffered from the darkness of its time, has been enlightened by Edwards Moore with a double story courtyard to its heart. Full height continuous glazed panels provide light and visual connection to the internal spaces, reflecting the bluestone /parquetry palette, and glimpses of the passing sky.

A new dining area to the rear connects the garden to its landscape, expansive glass sliding panels open up to the rear terrace with landscape design undertaken by . Central to the living area is a large steel framed window seat, angled to connect the living and dining space and at grand scale to frame the landscape beyond.

A restrained materials palette connects old with new – a minimal selection of stained oak parquetry, local bluestone and dark mirrors unify the internal spaces.

 

See more project by Edwards Moore on Yellowtrace.

 

News in-post Banner | Yellowtrace

 


[Images courtesy of . Photography by .]

 


About The Author

Tourismandhotels

Tourismandhotels is a small and highly dedicated bunch of cool kids who assist in the production of design stories, general admin and correspondence associated with each and every post. The team works tirelessly behind the scenes, providing invaluable support to the Editor In Chief. Extreme love and respect to the power of ten!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.