Never thought I’d be posting about a nursery school on , or a child-care center as we call them here in Australia. Why? Because they are usually not very attractive to say the least. But I am quite taken by the beauty and simplicity of The Leimond Nursery School, which was designed by  and completed earlier this year. This is an absolutely beautiful project and a brilliant use of natural light, materials, color, volume and scale.

Located in Nagahama, Japan and aptly titled “House of Light”, this single story building creates exaggerated volumes and feeling of transparency through the use of skylights in varying shapes and sizes. The rooms are painted in different colours and receive natural light from varying directions. The architects hoped that the children would be able to feel the light change at different times of the day, giving them a chance to chase and play with light, and allowing them to ‘enjoy this gift of light in their daily activities.’

Gorgeous.


[Photos © Kurumata Tamotsu via .]



About The Author

Dana Tomić Hughes
Founder & Editor

Dana is an award-winning interior designer living in Sydney, Australia. With an unhealthy passion for design, Dana commits to an abnormal amount of daily design research. Regular travel and attendance at premier design events, enables Dana to stay at the forefront of the design world globally. While she is super serious about design, Dana never takes herself - nor design - too seriously. Together with her life and business partner, Dana is Boss Lady at Studio Yellowtrace, specialising in Design Strategy, Creative Direction and Special Projects. The studio takes a highly conceptual and holistic approach to translating brands & ideas into places & experiences.

4 Responses

  1. Avatar
    The Bohmerian

    I usually am not a big fan of light wood, but this just works so well. I really love the cleverly ceiling mounted chair and the repeating house motif.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.